Gündem

Türkiye’nin en büyük HORECA fuarı Antalya’da ziyarete açıldı

Türkiye’nin en büyük HORECA Buluşması 32.ANFAŞ Hotel Equipment ve 28.ANFAŞ Food Product fuarları, kapılarını ziyarete açtı. Turizm ve gıda endüstrisinin konaklama, ağırlama, yiyecek ve içecek sektörlerini, 18-21 Ocak tarihleri arasında Antalya’da buluşturan fuarda, 600’den fazla katılımcı firma ve 3 binin üzerinde marka yer alıyor. ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 21 Ocak’a kadar ziyarete açık kalacak fuara, 70 ülke ve yurt içinden 81 ülkeden 50.000’in üzerinde ziyaretçi katılımı bekleniyor.

18-21 Ocak 2022 tarihleri arasında Antalya’da ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde eş zamanlı yapılan 32. ANFAŞ Hotel Equipment – Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ve 28. ANFAŞ Food Product – Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, düzenlenen açılış töreni ile ziyarete açıldı. Açılış töreni, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

AÇILIŞ TÖRENİ GENİŞ KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Turizm ve gıda sektörünün tüm paydaşlarını tek çatı altında bir araya getiren iki dev organizasyonun açılış törenine; Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şahinöz, Türkiye Aşçılar Federasyonu(TAFED) Genel Başkanı Zeki Açıkgöz, İran Türkiye Ortak Ticaret Odası Başkanı Mehrdad Saadat Denghan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Cem Topçu, (TUSİD) Yönetim Kurulu Başkanı Güçlü Kaplangı, Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Başkanı Alican Aksu, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

“2022, TÜRKİYE İÇİN TURİZMDE YENİDEN ATILIM YILI OLACAK”

HORECA sektörünü ve temsilcilerini bir araya getiren fuarların açılış konuşmasını yapan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, ANFAŞ, Antalya Fuarcılık A.Ş. olarak; yaklaşık 30 yıldır başarılı şekilde gerçekleştirdikleri Hotel Equipment ve Food Product fuarlarının tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid 19 pandemisine rağmen güvenle gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Açılışını gerçekleştirdikleri ANFAŞ fuarları sayesinde ülke turizmine ve ekonomisine önemli katkı sağladıklarına da vurgu yapan Bıdı, “Bu yıl 70’den fazla ülkeden ve yurt içinde 81 ilden 50.000’in üzerinde ziyaretçiyi fuarımızda ağırlamak üzere kapılarımız ziyarete açtık. Bu yıl sektör için 1 milyar dolardan fazla ticaret hacmi oluşmasına katkı sağlamayı bekliyoruz. Önümüzdeki yıllar için daha fazla katılımcı ve ziyaretçi hedefliyoruz. Bu doğrultuda prefabrik fuar alanı büyütmesini gündemimize aldık” dedi. 

“ANTALYA OLARAK 2023 YILI ÜLKE TURİZM HEDEFLERİMİZE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, 2022 yılının Türkiye için turizmde yeniden atılım yılı olacağını ifade etti ve şöyle devam etti: “Turizm ülkemizin cari açığının kapanmasında önemli rol oynayan ve aynı zamanda istihdam kapasitesi ve birçok alt sektörü besleyen yapısı ile ülke ekonomimize katkı sağlayan stratejik öneme sahip bir sektör. Antalya ekonomisi içinse can damarı konumunda yer alıyor. Son fuarımızda Antalya’nın 2021 yılında ortalama 10 milyon turist ağırlayacağını öngördüğümü ifade etmiştim. Nitekim dünya ekonomilerini sarsan pandemi koşullarına rağmen devletimizin aldığı önlemlerden güç alarak 9 milyonu aşkın turisti Antalya’da ağırladık. Ülkemizin 2023 yılı için hedeflediği 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm gelirine Antalya olarak önemli katkı sağlayacağımıza inanıyorum.” 

“FUARA ÖZEL İLK VEGAN MARKET”

Son iki yılın ülke ve turizm açısından oldukça zor geçtiğini hatırlatan Ali Bıdı, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen fuarların tam doluluğa ulaştıklarının da müjdesini açılış konuşmasında verdi. Bıdı, katılımcı ve ziyaretçilerden gelen ek talepleri hayata geçirme ve bu kapsamda yapılan yenilikler hakkında bilgi vererek konuşmasını tamamladı: “Pandemi koşullarına rağmen fuarımız tamamen doldu, 5 metrekare verecek yerimiz bile kalmadı. Gelecek yıl, firmaların katılım taleplerini karşılayabilmek için prefabrik fuar alanını da ekleyerek daha büyük metrekarelerde hizmet vermeyi gündemimize aldık. Ayrıca geçirdiğimiz süreçte, yenilik ve inovasyona açık çalışmalar gerçekleştirerek 28.ANFAŞ Food Product Fuarı’mızda ilk defa vegan ürünler resmi partneri DTFOOD ile gerçekleştirdiğimiz birliktelik doğrultusunda ‘Vegan, Vejeteryan ve Glutensiz Ürünler Marketi’ kurulmasını sağladık. Ayrıca bu yıl Ticaret Bakanlığımıza 39 ülkeden alım heyeti için başvuruda bulunmuştuk. Fuarlarımızı tüm dünyadan çok önemli alım heyetleri ziyaret edecek. Alım heyeti gönderen ülkeler arasında Almanya, Kosova, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Umman, Ürdün, Irak, Cezayir, Libya yer alıyor. Ayrıca Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Geliştirilmesi Ajansı (KOBİ) ile yürüttüğümüz  çalışmalar doğrultusunda 15 firma fuarımızda katılımcı olarak yer alıyor. Libya Tarım Müsteşarı Mohamed Bashir Turky de aramızdalar. Kendisine katılımları için teşekkür etmek istiyorum. Kardeş ülkemizle yaptığımız bu iş birliği bizleri son derece mutlu etti.”

“ANFAŞ FUARLARINI, DÜNYANIN EN BİLİNEN FUARLARI OLMA YOLUNDA”

Açılışa katılan ve konuşma yapan Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği(ETÜDER) Başkanı Melih Şahinöz ANFAŞ’ı dernek olarak her zaman desteklediklerini ve işbirliği içinde ilerlediklerine vurgu yaptı. Şahinöz, “32.ANFAŞ Hotel Equipment ve 28.ANFAŞ Food Product fuarlarını, dünyanın en bilinen fuarları yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. 

“TÜRKİYE, 150 ÜLKEYE ENDÜSTRİYEL MUTFAK ÜRÜNLERİ İHRAÇ EDİYOR”

Pandemi koşullarına rağmen böylesi önemli fuarların gerçekleşiyor olmasının önemine değinerek konuşmasına başlayan Endüstriyel Mutfak, Servis ve İkram Ekipmanları ve Sanayicileri İş adamları Derneği (TUSİD) Yönetim Kurulu Başkanı Güçlü Kaplangı, dernek olarak Antalya’yı ve Antalya’da düzenlenen HORECA fuarlarını çok önemsediklerini belirtti. Kaplangı, “Bugün Tekirova’dan Gazipaşa’ya kadar uzanan 240 km’lik sahil hattı boyunca tüm tesislerimizde kendi endüstriyel mutfak ürünlerimizi kullanıyoruz. Bugün Türkiye, 150 ülkeye endüstriyel mutfak ürünleri ihraç eden bir potansiyele güce sahip. Ülkemiz dünyanın en önemli 5 büyük ekolünden biri konumunda bulunuyor. 6,03 milyar dolar ihracat yapan bir güçten bahsediyoruz.” dedi. 

“ANFAŞ HORECA BULUŞMASI TURİZM AÇISINDAN MİHENK TAŞI”

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca; “Fuarlarımızın geldiği noktaya baktığımızda bu Antalyamızın ve Türkiyemizin başarısı, bu nedenle fuarlarımıza sahip çıkmaya devam etmeliyiz” derken; 2 aktörün buluştuğu bu önemli fuarın turizm açısından mihenk taşı olduğuna dikkat çeken Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Başkanı Alican Aksu, açılışta yaptığı konuşmada ” Artık dünya fuarı olma yolunda önemli adımların atılması gerektiği bir döneme giriyoruz” dedi.

“ARTIK SLOGANIMIZ ANADOLU’DAN DÜNYAYA…”

Açılış konuşmasında konuşan Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Genel Başkanı Zeki Açıkgöz ise sözlerine Antalya’nın çok bereketli bir şehir olduğuna vurgu yaparak başladı. Federasyon olarak milli değerlere ve milli güce büyük önem verdiklerini belirten Açıkgöz, ‘Yerliysek Yeriz, Yerliyse Kullanırız’ ile başladıkları anlamlı yolculukta büyük aşama kaydettiklerini kaydetti. Açıkgöz, “Eskiden çalıştığımız kurumlarda, tesislerde hep yabancı ürünleri kullanıyorduk, ama artık geldiğimiz noktada yerli ürünlerimiz ilk tercihimiz oldu. Bu gurur hepimizin, bunda bu tür fuarların varlığı, gelişimi, ilgisi, büyümesinin büyük katkısı var. Bizler de dernek olarak artık vites büyütüp artık ‘Anadolu’dan Dünyaya’ diyoruz. Amacımız Anadolu’nun tüm zenginliklerini dünya ile buluşturmak” dedi.  

 “İRAN OLARAK; TÜRK FİRMALARININ HER ZAMAN YANINDAYIZ, DESTEKÇİSİYİZ” 

Fuarın açılışına katılan İran Türkiye Ortak Ticaret Odası Başkanı Mehrdad Saadat Dehghan da konuşmasında 200 milyona yaklaşan iki komşu ülkenin potansiyelinin daha da artması için her türlü destek ve çalışmaya hazır olduklarına vurgu yaptı. İran’ın Türk markaları ve firmaları açısından cennet olduğuna dikkat çeken Dehghan “ Türk firmalarının her zaman yanındayız, destekçisiyiz. İki komşu ülkenin ticaretinin daha da gelişmesi için bu ve bunun gibi fuarları çok önemsiyoruz, bu vesileyle tüm iş insanlarının yanında olduğumuzu paylaşmak isterim.” dedi. 

“FUAR ZİYARETÇİSİ 3 MİSLİ DAHA KATMA DEĞERLİ BİR EKONOMİK KATKI SAĞLIYOR”

ATSO Başkanı Davut Çetin, gıda sektörünün tarımla birlikte Antalya için stratejik bir sektör olduğunun altını çizdi. Çetin şöyle devam etti: “ Birbirini destekleyen bu iki fuarın açılışını eş zamanlı yapmanın gururunu yaşıyoruz. Aldığımız bilgiye göre fuar alanı dolmuş ve hiç yer kalmamış. Pandemi döneminin etkilerinin sürmesine rağmen bu ilgi çok sevindirici. Oda olarak Antalya’mızın fuarlar ve kongreler kenti olmasını çok önemsiyoruz. Çünkü fuar ziyaretçisi 3 misli daha katma değerli bir ekonomik katkı sağlamakta. Bu gerçek ışığında açılışını yaptığımız fuarımız kentimize hayırlı olsun” dedi. 

 FUARLAR ŞEHRİMİZİN MARKA OLMA YOLUNDA GÜCÜNÜ DAHA DA PERÇİNLİYOR

Tarım ve turizmin başkenti olan Antalya’nın ticaretin de başkenti olma yolunda önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, açılış konuşmasında şunları söyledi: “Antalya olarak, tarım ve turizm kadar artık ticaret alanında da hedeflerimiz var. ANFAŞ fuarları bu hedeflere ulaşmamızda önemli bir misyon üstleniyor. Şehrimizde hemen hemen her hafta bir fuar düzenleniyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizdeki tüm fuarları destekliyoruz, şehrimizin marka olma yolunda gücünü daha da perçinlemek için çalışmalarımızı gece gündüz sürdürüyoruz.” 

“ALTERNATİF TURİZMLERE DAHA ÇOK EĞİLMEMİZ GEREKİYOR” 

Antalya’nın fuarlar kenti olduğun dikkat çekerek konuşmasına giriş yapan Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, bu sayının daha da artmaması için hiçbir engelin olmadığına vurgu yaptı. Vali Yardımcısı Ateş; “Bugün 160 ülkeden turist gelen ülkemizde kaliteli ve profesyonel hizmet farkı bizi her geçen gün yukarıya çıkartıyor. Ne var ki yine de alternatif turizmlere daha çok eğilmemiz gerekiyor. Bu manada fuarlar ve kongrelerin önemi büyük. Ülkemizin turizm ve turizm kaynaklı gelirlerindeki koyduğu hedefler açısından bu tür fuarlarımızı destekliyor ve önemsiyoruz” dedi. 

HORECA SEKTÖRÜ 4 GÜN SÜREYLE AYNI ÇATI ALTINDA BULUŞTU

32. ANFAŞ Hotel Equipment Fuarı’nda endüstriyel mutfak ve çamaşırhane ekipmanları, otel tekstili, mobilya, yatak ve dekorasyon malzemeleri, buklet ve sarf malzeme ekipmanları, aydınlatma ve elektrik malzemeleri ile park, bahçe ve plaj malzemeleri kategorilerinde ürün ve hizmetler tanıtılacak. 28. ANFAŞ Food Product Fuarı’nda ise gıda ve yeme-içme sektörünün önemli firma ve markalarının; bakliyat, hububat, baharat, katı ve sıvı yağlar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, unlu mamuller, katkı malzemeleri, deniz ürünleri, donmuş gıdalar ve içecek sektörleri ürünleri sergilenecek. 

 FUARLAR KAPSAMINDA DÜZENLENEN ETKİNLİK VE SHOWLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

ANFAŞ HORECA fuarları, sektörün geleceğini gündeme taşıyan önemli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Türkiye mutfağını ve aşçılığını dünyaya tanıtabilmek amacıyla hareket eden Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), 28. ANFAŞ Food Product Fuarı’nda geniş katılımla yer alıyor. Yeme-İçme sektörünün ödüllü aşçı ve şeflerinin gerçekleştirdiği show ve etkinlikler her yıl olduğu gibi ziyaretçi ve katılımcılar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Fuara destek veren meslek örgütlerinin düzenlediği panel, konferans, yarışma gibi etkinlikler ise ziyaretçiler tarafından geniş katılımla takip ediliyor.

Hibya Haber Ajansı

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Bahiscom Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -